2020-10-28 08:14:32• hírek • m4sport.hu

Szoboszlai és Joao Félix is történelmet írt Madridban – Íme a BL keddi játéknapjának eredményei

Két fiatal számára mindenképpen emlékezetes lesz a kedden este rendezett Atlético Madrid-Red Bull Salzburg BL-mérkőzés, az A csoport második fordulójában. Szoboszlai Dominik egy magyar, Joao Félix pedig egy portugál csúcsot döntött meg a spanyolok által 3–2-re megnyert összecsapáson.

Az osztrák Salzburg első – egyenlítő – gólját Szoboszlai Dominik szerezte, aki vasárnap ünnepelte 20. születésnapját. Ezzel a találattal ő az egyedüli magyar, aki a Bajnokok Ligájában képes volt három gólt lőni.

Az is megsüvegelendő, hogy az előző fordulóban, a Lokomotiv Moszkva kapujába is betalált, így eddig ebben a szezonban egygólos meccsenkénti átlaga van. A Salzburgban ő a harmadik játékos, aki képes volt a BL csoportkörének első két fordulóban megterhelni az ellenfelek hálóját. Előtte csak Erling Haaland és Hwang Hee-Chan volt képes. 

A portugál Joao Félix tett a legtöbbet azért, hogy az Atlético Madrid megverje az osztrák bajnokok, hiszen duplázott. Ezzel ő az egyedüli portugál, aki képes volt négy gólt szerezni – mellette egy gólpassz is fűződik a nevéhez – a Bajnokok Ligájában, mielőtt betöltötte volna 21. életévét. Nem akármilyen teljesítmény figyelembe véve, hogy Cristiano Ronaldo honfitársa. Nem ő az egyetlen portugál, aki a BL keddi játéknapján történelmi találatot szerzett, hiszen Diogo Jota a Midtjylland elleni mérkőzésen megszerezte a Liverpool történetének tízezredik gólját.

A szeptemberben igazolt portugál mellett az egyiptomi Mohamed Szalah is tett egy újabb lépést a dán csapat ellen, hogy a Liverpool legendái közé emelkedjen, hogy a mérkőzés hajrájában szerzett gólja a 21. volt az európai kupaporondon, ezzel megelőzte a már legendaként számon tartott csatárt, Ian Rusht (20 gól). Már csak Michael Owen (22) és Steven Gerrard (41) szerzett nála több gólt a Vörösök mezében.

Félix és Jota mellett további oka lehet az ünneplésre a portugál focinak, nevezetesen a Porto csapatának, amely 2–0-ra verte a görög Olimpiakoszt, ezzel hazai pályán egy hatos győzelmi sorozatot számlál a Bajnokok Ligájában, ami ugyancsak példátlan a klub történetében.

Míg a luzitán Sárkányok a diadalokat számlálhatják, a Real Madrid nyeretlen mérkőzéseinek számát növeli a legrangosabb európai kupasorozatban. A német Mönchengladbach ellen az utolsó pillanatokban sikerült pontot mentenie a spanyol bajnoknak (2–2) Casemiro révén, de ez csak apró kozmetikázásra volt elég, hiszen utolsó négy BL-meccsét képtelen volt megnyerni a Zidane-legénység.

Nem egyedi eset a klub terjedelmes történetében, hiszen már harmadszor fordult ez elő a madridiakkal. Az sem hízelgő statisztikai adat a királyiak szempontjából, hogy az említett négy mérkőzésen egyszer sem volt képes két gól alatt tartani az ellenfeleket a védelem és Courtois.

Az már inkább tetszetősebb statisztika, hogy a ’Gladbach ellen történt meg nyolcadszor a csapattal a Bajnokok Ligájában, hogy képes volt felállni legalább kétgólos hátrányból. Erre eddig egyetlen klub sem volt képes, a legjobb esetben is csak a feléig jutottak annak, amire a Real képes volt.

Íme a keddi eredmények:

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló

    A csoport:
Lokomotiv Moszkva (orosz) – Bayern München (német) 1–2
Atlético Madrid (spanyol) – Salzburg (osztrák) 3–2

    B csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán) – Internazionale (olasz) 0–0
Borussia Mönchengladbach (német) – Real Madrid (spanyol) 2–2

    C csoport:
FC Porto (portugál) – Olimpiakosz (görög) 2–0
Olympique Marseille (francia) – Manchester City (angol) 0–3

    D csoport:
Atalanta (olasz) – Ajax Amsterdam (holland) 2–2
FC Liverpool (angol) – Midtjylland (dán) 2–0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: